Sosyal Sorumluluk

Adel Kalemcilik olarak, özümüzde barındırdığımız “iyilik” değerimiz ve hayallerini şekillendirip renklendirerek iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olmak vizyonumuz ile birçok faydalı projeler yaratıyor, var olan projelere de destek veriyoruz.

ADEL İYİLİK AĞACI

2015 yılında çocukların ve gençlerin eğitim ve öğrenim ihtiyaçlarını desteklemek, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik alanlarında katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz İyilik Ağacı Kurumsal Sosyal Sorumluluk çatımız ile faaliyetlerimize devam ediyoruz.

İyilik Ağacı Kurumsal Sosyal Sorumluluk çatımız çerçevesinde;

  • Her yıl binlerce çocuğa eğitim ve öğrenim ihtiyaçları için kırtasiye malzemesi desteği sağlıyoruz.
  • “Eğitimde Danışılan Kurum” olma vizyonumuza paralel olarak yeni dijital platformumuz olan www.izbirakanogretmenler.com  online platformumuzu hayata geçirdik. Vizyon geliştiren farklı içeriklerle ön plana çıkan platform, öğretmenlerin eğitim modellerine yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Ders konularını klasik bir eğitim sürecinden daha yaratıcı ve keyifli bir sürece çevirmeye yönelik uygulamalar sunan platform, öğretmenlerin tüm eğitim süreçlerinde en iyi yardımcısı oluyor. Platform içinde yer alan birbirinden farklı ve yaratıcı uygulamalar, öğrenme deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor. Öğretmenler, platformun sunduğu teknikler sayesinde; su, resim kartonu, pastel boya, keçeli kalem gibi basit materyallerle, öğrencilerine renkli ve yaratıcı bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu sayede öğretmenler, müfredatta yer alan ders konularını, çok daha ilgi çekici ve yaratıcı şekilde öğrencilerine aktarma fırsatı elde ediyor. Aynı zamanda evde birlikte etkinlik yapmaya uygun yaratıcı içerikler ile dolu olan www.izbirakanogretmenler.com online platformumuzu, pandemi döneminde ihtiyaca yönelik olarak ebeveyn ve öğrencilerin de kullanımına ücretsiz olarak açtık. Platformumuz hem öğretmenler, hem de ebeveynlerden büyük ilgi görüyor.
  • Sevgi evleri ve sivil toplum kuruluşları gibi pek çok paydaş ile işbirliklerimiz devam ediyor. 2020 yılında Habitat ile işbirliği yaparak, sağlık çalışanlarının çocuklarına ürünlerimizi göndererek bu zorlu dönemde onlara destek olduk. AÇEV işbirliğimiz ile sosyal medyada #evdekigökkuşağım hareketini başlatarak evlerimizde geçirdiğimiz süreçte çocuklarımızın yaratıcılığını destekledik ve paylaşımlar yaparak kendilerini ifade etmelerini mümkün kıldık.
  • Daha sürdürülebilir bir gelecek için, 23 Nisan’ın 100. yılında İyilik Ağacı Ormanı projemiz çerçevesinde 23 Nisan’da Ankara’da 30 bin alıç ve sedir ağacı tohumunu, Ekim ayında ise Mersin’de 50 bin sedir ağacı tohumunu “drone” teknolojisiyle toprakla buluşturduk ve çevresel sürdürülebilirlik için toplam 80 bin ağaç ekmiş olduk.

 

Özümüzde barındırdığımız “iyilik” değerimiz ile paydaşlarımıza ve topluma fayda sağlama amacı ile sürdürülebilir projelere destek vererek İyilik Ağacı’mızı büyütmeye devam edeceğiz.

 

Faber-Castell UNICEF’, Destekliyor #HerÇocukİçinEğitim

Faber-Castell markası ile her çocuğun eğitim hayallerini gerçekleştirebilmesi ve eşit şartlarda eğitim görebilmesi için 2020 yılında UNICEF Türkiye ile #HerÇocukİçinEğitim projesini hayata geçirdik.

Pandemi sürecinde ortaya çıkan olumsuz koşullar en çok çocukları etkiledi. UNICEF tarafından açıklanan rapora göre, dünya genelinde okul öncesi çağdaki en az 40 milyon çocuk, onlar için büyük önem taşıyan erken çocukluk eğitiminden mahrum kaldı. Faber-Castell olarak bu sürecin iyileştirilmesi ve her çocuğun eşit şartlarda eğitimi için UNICEF’i destekleyerek #HerÇocukİçinEğitim projesini başlattık.

Bu süreçte tüketicilerin yaptığı Faber-Castell okul alışverişleri de proje kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek oldu.

 

FABER-CASTELL YARATICILIK ATÖLYELERİ

Faber-Castell olarak İstanbul Oyuncak Müzesi ile çevrim dışı olarak gerçekteştirdiğimiz ‘Yaratıcılık Atölyeleri’ni 2020 yılında çevrim içi olarak çocuklarla buluşturmaya devam ettik. Atölyelerimizden ilham alan minik katılımcılarımız, renkli, yaratıcı ve sanat dolu bir dünyanın kapılarını aralamaya 2021 yılında da devam ediyor. 

 

YARATICI ÇOCUK YARATICI BEYİN EĞİTİM ATÖLYELERİ

Çocukların pedagojik gelişimlerine ve yaratıcılıklarına katkı sağlamak amacıyla  Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile yürüttüğümüz Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin eğitim atölyeleriyle, öğretmenlerle yaratıcılığın önemi konusunda çalışmalar düzenliyoruz. Bireylerin ve çocukların zihinsel dünyasının şekillenmesini sağlayan eğitimin, bir sistemden öte bir kazanım olduğundan yola çıkıyor ve sektöre değer katacak projelere imza atmaya çalışıyoruz. 2012 yılından beri yürütmekte olduğumuz Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin Eğitim atölyeleri ile 2020 yıl sonunda toplam 9 bin öğretmene eğitim vererek binlerce çocuğun yaratıcılıklarının gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

ÖRAV işbirliği ile, öğretmenlerin ve eğitim süreçlerinin gelişimine katkıda bulunarak, 2019 yılında Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin eğitimlerini Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Adana, Eskişehir ve Bursa illerinde 600’den fazla öğretmenin katılımıyla gerçekleştirdik. 2020 yılında ise pandemi nedeniyle eğitimlerimizin büyük kısmını ilk kez çevrim içi olarak gerçekleştirme fırsatı yakaladık.

Adel Kalemcilik, önümüzdeki dönemde de eğitimlerle ve yenilikçi eğitim hizmetleriyle, Türkiye genelinde yaygınlaşarak daha çok öğretmene ve öğrenciye ulaşmaya hazırlanıyor.

 

YARATICI ÇOCUK FESTİVALİ

Renklerin sihirli dünyasıyla yaratıcılığı eğlenceli hale getiren Faber-Castell, 2018 yılında ilk kez düzenlenen Türkiye’nin yaratıcılık odaklı ilk kültür ve sanat festivali olan Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsorudur.Türkiye’nin yaratıcılık odaklı ilk çocuk kültür ve sanat festivalinde Yaratıcılık Sokağı ve Özgür Yaratıcılık Alanı’nda 4 binin üzerinde çocuğu ağırlanmaktadır.. Çocuklar ve aileler, Faber-Castell’in birbirinden yaratıcı atölye ve deneyim alanlarında keyifli anlar yaşarken, festival kapsamında düzenlenen farklı oyun atölye alanları, söyleşiler, gösteri ve konserlerden oluşan etkinliklere katılma fırsatı da yakalamaktadır.

En son 2019 yılında gerçekleşen festival boyunca çocuklar, Özgür Yaratıcılık Alanı’nda rengârenk boyalarla başladıkları yaratıcılık yolculuğunu, Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi ile gerçeğe dönüştürme fırsatı yakaladı. Diledikleri renklerle sualtı canlılarını boyayan minikler, eserlerini 3 boyutlu olarak görerek, yarattıkları eserlerden dev bir sualtı dünyası oluşturdu. Yarattığı canlının dev ekranda ve tablet üzerinde hayat bulduğunu gören çocuklar, sihirli bir yaratıcılık deneyimi yaşadı.

3 farklı yaş grubuna yönelik 5 farklı yaratıcı atölyeden oluşan Yaratıcılık Sokağı’na katılan çocuklar el becerilerini ve düşünme güçlerini geliştirirken, ebeveynler ise onların keyifli anlarına ortak oldu. Aynı zamanda tüm minikler, gün içerisinde Faber-Castell’in çok sevdikleri Kalem Adam maskotlarının dağıttığı sürpriz hediyelerle buluştu.